UKK

Usein kysyttyjä kysymyksiä:

Miksi ottaisin panttilainan?

Lainan myöntäminen tapahtuu panttilainaamisessa joustavasti, sillä ainoa tekijä on pantti. Et myöskään voi saada luottohäiriömerkintää panttilainasta. Panttilainaaminen on myös oiva tapa saada arvoesineestäsi reilu hinta sillä olemme kokemuksen pohjalta asiantuntijoita monien erityyppisten esineiden arvioinnissa.

Saanko panttilainaa vaikka minulla olisi maksu/luottohäiriömerkintä?

Kyllä. Voit saada panttilainaa myös vaikka sinulla olisi ko. merkintä, sillä ainoa lainaan vaikuttava tekijä on pantti ja sen arvo.

 

Kuinka paljon maksan korkoa?

Koron suuruus riippuu pantattavan esineen arvosta. Mitä arvokkaampi esine, sitä matalammalla korolla kykenemme tarjoamaan sinulle rahoitusta. Kuukausikorkomme vaihtelee 1,5% – 4,15% välillä. Katso lainalaskuristamme esineellesi tarjottu korko ja tuo esineesi näytille.

Mitä muita kuluja panttilainasta voi syntyä?
Luethan palveluhinnastomme tarkempia tietoja varten.
Helsinki / Rovaniemi
  • Panttikuitin kadotessa tarvitset uuden, josta veloitetaan 10€ kiinteä kulu.
  • Lainan erääntyessä lähetämme muistutuskirjeen, josta peritään 10€ kiinteä kulu.
  • Huutokaupassa syntyneestä ylijäämästä ilmoitamme kirjeitse, josta peritään 10€ kiinteä maksu.
  • Jos esineesi arvoa on erityisen vaikea määrittää, käytämme ulkopuolista puolueetonta arvioijaa, josta syntynyt kulu kuuluu lähtökohtaisesti panttaajan maksettavaksi.
  • Arvo-osuustilin panttaamiseen liittyvät liittyvät suorat kustannukset, esim. arvo-osuusrekisterinpitäjän perimät maksut kuuluvat tilin panttaajan maksettaviksi.
  • Jos lunastat pantin eräpäivän jälkeen, perimme huutokauppaamisen myyntivalmistelukulun, joka riippuu lainan suuruudesta.
  • Jos huutokauppaamisen sijasta esineen myynnissä käytetään välittäjää, tästä syntyneet lisäkulut (esim. tarvittavien asiakirjojen hankkiminen) vähennetään myyntihinnasta mahdollista ylijäämää laskettaessa.
Miten nopeasti saan laina-arvion?

Toimipisteellämme teemme arvioita lukuisista eri tuoteryhmistä ja annamme laina-arvioita nopeasti.

Lainasopimuksen voimme solmia vaikka heti.

Etälomakkeisiin vastaamme muutaman päivä kuluessa.

Huom. tutustu ″Mitä pantiksi″ -osioon tarkempia tuotekohtaisia vaatimuksia varten.

Mikä on panttikuitti?

Kun panttaat meille tavarasi, saat meiltä panttikuitin josta käy ilmi lainasopimuksen sekä pantin tiedot. Tarvitset panttikuittia saadaksesi pantatun esineen lunastettua takaisin. Jos panttikuittisi katoaa, ilmoita siitä meille pikimmiten. Saat uuden pankkikuitin toimipisteeltämme henkilötietoja vastaan (Huom. veloitamme uusituta panttikuitista palvelumaksun).

Voiko lainan maksaa takaisin osissa tai ennen eräpäivää?

Kyllä voi. Maksusuunnitelmasta voidaan sopia tarkemmin panttilainan myöntöhetkellä.

Pantin voi myös lunastaa ennen lainan erääntymistä suorittamalla lainapääoma (panttia vastaan saatu rahamäärä), kertynyt korko ja muut kulut (panttikuitti 10€ ja mahdolliset säilytysmaksut). Huom. kertyneiden kustannusten laskennassa jokainen alkanut kuukausi laina-ajan alkamispäivästä lasketaan täydeksi kuukaudeksi.

Myös lainan lyhennystapauksissa korkoa kertyy siten, että jokainen alkanut kuukausi lasketaan täydeksi kuukaudeksi. Näin ollen, jos lyhennät lainaasi keskellä kuuta, vaikuttaa lyhennys pääomaan joka kerryttää korkoa vasta seuraavana kuukautena.

Onko esineeni turvassa? Mitä jos esineeni vaurioituu?

Kyllä on ja kaikki pantatut esineet on vakuutettu.

Otamme lisäksi panttaushetkellä tapauskohtaisesti pantattavasta esineestä valokuvia jos esineessä on selkeitä puutteita tai muita vikoja. Kuvien avulla pystymme myöhemmin varmentamaan mahdollisten vaurioiden aiheuttajan.

Meneekö pantattu esineeni heti myyntiin?

Ei, esineet menevät huutokaupattaviksi vasta lainan eräpäivän jälkeen, jos lainanottaja ei ole suoriutunut lainamaksuistaan.

Miksi en vain myisi esinettäni?

Panttilainaaminen on myyntiä järkevämpää, jos tarvitset rahoitusta lyhyeksi ajaksi kohtuullisella korolla, mutta et halua luopua esineestäsi lopullisesti. Kokemuksen kautta olemme erikoistuneet erilaisten tuoteryhmien hinnoitteluun, jolloin sinulta säästyy aikaa ja vaivaa esineen arvon tutkimisesta ja myynnistä.

Mitä käy jos en maksa lainaa?

Jos lainasi on maksamatta lainan eräpäivänä, aloitamme järjestelyt pantin huutokauppaamiseksi. Voit kuitekin vielä lunastaa pantin tässä vaiheessa maksamalla lainapääoman, kertyneen koron ja muut syntyneet kulut, sillä huutokauppa järjestetään vasta n. 1-2kk kuluttua lainan eräpäivästä. Maksamattomasta panttilainasta ei synny maksuhäiriömerkintää.

Mitä jos esineeni huutokaupataan?

Huutokaupassa syntyneillä tuotoilla katetaan lainaasi, maksamatonta korkoa sekä muita syntyneitä kuluja. Jos huutokaupassa syntynyt tuotto ylittää nämä erät, olet oikeutettu tähän ylijäämään.

Miten huutokauppa toimii?

Huutokauppaamme pantin pääsääntöisesti internetissä. Myös panttilainan hakijalla on oikeus osallistua huutokauppaan.

Onko panttilainalle mitään rajoituksia?

Pantattavan esineen tulee olla sinun omistamasi. Lisäksi sinun tulee olla yli 18-vuotias ja osoite Suomessa. Tarvitset myös henkilötunnukset tullessasi tekemään lainasopimusta.

Miten todellinen vuosikorko lasketaan?

Todellinen vuosikorko lasketaan laskemalla yhteen kuukausikorkoja 12 kuukaudelta ja lisäämällä siihen lainan kiinteät kulut. Saatu summa jaetaan lainasummalla.

 

Esimerkki:

Saat esinettäsi vasten lainaa 2500€, jolloin kuukausikorkosi on 2,7%. Lainan kiinteä kustannus on panttikuitin veloitus 10€.

Jos lainasi olisi vuoden kestävä, kertyisi lainalle korkoa jokaiselta kuukaudelta 2,7% x 2500€ = 67,5€. Näin ollen 12 kuukauden periodilla korkoja kertyisi yhteensä 12 x 67,5€ = 810€.

Todellinen vuosikorkosi tässä tapauksessa olisi siis: (810€ + 10€) / 2500€ = 32,80%

Todellisuudessa koska laina-aika on 1-3kk välillä, edellisen esimerkin euromääräiset korkokustannukset olisivat 67,5€ ja 270€ välillä.

 

Pienet ja matalan vakuusarvon tuotteissa säilytysmaksu 5 €.